Anna Tol organiseert sinds 2019 de Kinderhulpcollecte in haar woonplaats. Het eerste jaar met collectanten langs de deuren, en daarna door corona noodgedwongen digitaal. Hoe heeft ze dit ervaren? En waarom vindt ze de Kinderhulpcollecte zo belangrijk? Anna vertelt!

Anna Tol portret IVA

“In 2019 werd ik gevraagd om de Kinderhulp collecte in mijn woonplaats Haarlem te organiseren. Ik had nog nooit gecollecteerd maar geven doe altijd. Iedere vrijwillige collectant wacht een warm welkom. Ik geef omdat zij hun kostbare vrije tijd geven. Hoe sympathiek is dat!?

Mijn eerste collectejaar maakte ik kennis met het verspreiden, ophalen en tellen van de collectebussen én met al die geweldige collectanten! Mijn 2e jaar verliep totaal anders: door het coronavirus was een fysieke collecte niet mogelijk. En dus gingen we digitaal ‘op pad’.

Het aanmaken van de digitale collectebus was zo gedaan.

Het aanmaken van de digitale collectebus was zo gedaan. Wel ben ik even gaan zitten om op te schrijven waarom ik achter Kinderhulp sta. Een kort maar persoonlijk tekstje maakt echt verschil!

Daarna moest ik even stevig ademhalen. Hoe ging ik dit doen? Ik begon met frisse tegenzin…Tot ik door kreeg hoe het super goed ging. Mijn ontdekking? App-groepjes in WhatsApp! Die werken als een trein:-) Ik denk omdat dit persoonlijker en dichterbij voelt dan een oproep op Facebook of Instagram. En misschien óók wel omdat ik mij hierbij niet zo bezwaard voel. Het ging in ieder geval super snel en met een fantastisch resultaat!

Dit jaar doe ik het weer zo. In een appje vertel ik dat ik collecteer voor Kinderhulp en dat je eenvoudig via de link met IDEAL betaalt. Daarna app ik de link naar mijn digitale collectebus. Zo ga ik dan mijn app-groepjes af en collecteer ik bij vrienden, familie en allerhande sportteams en clubjes van ons gezin.

Omdat je na iedere donatie een mailtje ontvangt, kun je de gever direct bedanken in je appgroep. Wel zo aardig! Maar het is gelijk ook een sympathieke herinnering voor wie nog niet heeft gedoneerd. Dat bleek echt een gouden greep! Want haast iedereen wíl wel doneren. Maar in de waan van de dag komt het er soms gewoon niet van. Dat hebben we toch allemaal!?”

Help jij ook mee?

Maak ook een digitale collectebus aan