Bijna 25% van de Nederlandse kinderen begint aan de basisschool met een taalachterstand. Veel met je kind praten en (voor)lezen maakt hierin een groot verschil. Om dit aan te moedigen, opent de HEMA Foundation, samen met de Kinderzwerboek, op 1 mei in 55 HEMA-filialen een Zwerfboekenkast. Kinderen en hun ouders kunnen hier gelezen kinderboeken doneren en gratis meenemen.

WhatsApp Image 2018 10 04 at 092055

55 zwerfboekenkasten in Nederland
HEMA Foundation wil eraan bijdragen dat geen kind aan school begint met een taalachterstand. Om deze ambitie waar te maken, bundelt de Foundation haar krachten met onder andere ons project Kinderzwerfboek. Het idee van een zwerfboekenkast is heel simpel: kinderen kunnen boeken met een zwerfsticker gratis meenemen om te lezen. Vervolgens kunnen ze het boek weer terugbrengen of verder laten ‘zwerven’, zodat andere kinderen het boek ook kunnen lezen. Uiteraard kunnen kinderen ook eigen gelezen boeken doneren aan een boekenkast bij hen in de buurt. Hier vind je alle deelnemende HEMA-filialen.

Over HEMA Foundation
HEMA Foundation is opgericht in 2018 en geeft iedere drie jaar een impuls aan een thema dat bijdraagt aan inclusiviteit. Het eerste thema is taalvaardigheid. Jaarlijks worden er 170.000 kinderen geboren waarvan bijna 25% met een taalachterstand aan de basisschool start. Opgroeien in een taalarm gezin waar weinig wordt gesproken en (voor)gelezen, vergroot de kans op laaggeletterdheid aanzienlijk. HEMA Foundation wil dit doorbreken en zet zich ervoor in dat geen enkele 4-jarige een taalachterstand

Fotocredits: Jan Willem Houweling, In The Picture.