Vandaag, op de eerste rustdag van de Tour de France, start de campagne “Heel Holland Fietst”. Team Jumbo-Visma en Decathlon halen hiermee geld op voor Kinderhulp en onze partner Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het doel? Zoveel mogelijk kinderen in armoede blij maken met een fiets. Fietsers klaar? Fietsen maar!

Heel Holland Fietst 500400

Stap op de fiets en doneer

Team Jumbo-Visma en Decathlon hopen zoveel mogelijk kinderen in armoede aan een fiets te helpen. Ze roepen heel Nederland op om in actie te komen. Door heel het land hebben ze recreatieve én wielerroutes samengesteld. Deze zijn volledig gratis te downloaden op de actiepagina. En stap je op de fiets? Denk dan ook aan de kinderen die dit vanwege armoede niet kunnen. Kom in actie en doneer. Want ieder kind verdient een fiets!

De kracht van de fiets

Decathlon heeft als missie zoveel mogelijk mensen te laten genieten van sport en maakt sport toegankelijker voor iedereen. Fietsen is daar een belangrijk onderdeel van. “We geloven in de kracht van de fiets. Voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen”, vertelt Julia van Decathlon. “Zonder dat we erbij stilstaan, brengt de fiets ons veel en ver. Het is een cruciaal onderdeel van onze ontwikkeling. Daarom stimuleren we met deze campagne niet alleen het fietsplezier in het algemeen, maar roepen we ook iedereen op om een steentje bij te dragen voor kinderen die geen eigen fiets hebben.”

Kinderdromen waarmaken

Jeugdfonds Sport & Cultuur en Kinderhulp zijn de twee goede doelen waarvoor wordt geworven. Pascale van Kinderhulp vertelt: “1 op de 9 kinderen groeit in Nederland op zonder een fiets, waarvan een groot deel door armoede. In armoede opgroeien, is al niet eenvoudig, laat staan zonder een fiets. Als kind mis je hierdoor ontzettend veel aspecten binnen de ontwikkeling. In 2021 hielpen we bijna 4.000 kinderen aan een fiets. Met deze mooie campagne hopen we natuurlijk nog veel meer kinderdromen waar te kunnen maken.”

10 wielrenfietsen

Ook voor Jeugdfonds Sport & Cultuur betekent dit veel. “Het grootste gedeelte van het opgehaalde bedrag gaat naar Kinderhulp. Ons doel is om 10 wielrenfietsen voor kinderen aan te schaffen die als leenfiets door wielerverenigingen gebruikt worden. Op deze manier proberen we duurzaam bij te dragen aan een sportieve toekomst voor kinderen die extra steun kunnen gebruiken”, voegt Ivar van Jeugdfonds Sport & Cultuur toe.

#samenwinnen

Sander van Team Jumbo-Visma vult aan: “In het professioneel wielrennen staat winnen natuurlijk centraal. De beste willen zijn. Maar altijd met oog en oor voor de wereld om ons heen. Met deze campagne vinden we elkaar in de liefde voor fietsen en zien in dat een fiets cruciaal is in de ontwikkeling van kinderen. Ons doel? Honderden kinderen in armoede aan een fiets helpen!”

Meer weten?

Op de actiepagina van de campagne kun je alle fietsroutes ontdekken, maar ook meer informatie vinden over hoe je kunt doneren of je eigen actie kunt opstarten.

Bekijk de actiepagina en ontdek de fietsroutes