Kinderhulp is er voor álle kinderen in Nederland die opgroeien in armoede. Natuurlijk hebben ook kinderen in armoede buiten Nederland hulp nodig, zoals kinderen uit Oekraïne die huis en haard moeten verlaten. Ook wij vinden het vreselijk wat daar gebeurt. Wil jij wat betekenen voor kinderen uit Oekraïne? Steun dan Giro555.

Nationaal Fonds Kinderhulp is er specifiek voor kinderen in Nederland van 0 tot 21 jaar die opgroeien in armoede. Álle kinderen in Nederland: voor kinderen in gezinnen waar er financiële zorgen zijn maar voor ook kinderen die niet thuis wonen, maar bijvoorbeeld in opvangcentra. Zo kunnen wij in de nabije toekomst hopelijk ook Oekraïense kinderen helpen met dingen die heel normaal zouden moeten zijn, maar waar het hen nu volledig aan ontbreekt. Speelgoed, passende kleding of een dagje plezier in een pretpark bijvoorbeeld. Aanvragen hiervoor verlopen via de maatschappelijke organisaties in Nederland die betrokken zijn bij de kinderen.

Er zijn in ons land meerdere stichtingen actief voor hulp aan kinderen in welke vorm of waar ter wereld dan ook. Goed om te weten dat de term ‘kinderhulp’ dan ook door andere partijen (zoals ‘Stichting Kinderhulp Oekraïne’) wordt gebruikt.

Wil jij wat betekenen voor kinderen uit Oekraïne?

Bij uitzonderlijke rampen slaan 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Deze 11 collega-fondsen komen op dit moment samen in actie voor Oekraïne.

Naar de website van Giro555