Kinderhulp heeft, met dank aan sponsoren Edco BV en de RoFa Foundation, de eerste van 1000 ‘op-jezelf-woon-pakketten’ kunnen uitdelen. De pakketten zijn voor jongeren tussen de 17 en 21 jaar die in Nederland in armoede opgroeien en zelfstandig gaan wonen. Kinderhulp wil deze jongeren zo een steuntje in de rug geven.

In het pakket zitten, verpakt in een grote prullenbak, leuke en praktische spullen voor de nieuwe woonplek. Zoals servies, een koekenpan, huishouddoekjes, een waterkoker en een fotolijstje.

“Ik ben er zo blij mee, ik heb er eigenlijk geen woorden voor. Het voelde een beetje als pakjesavond, dat je zo’n enorme zak met cadeautjes krijgt. Van mensen en bedrijven die ik helemaal niet ken en die mij dit geven.. dankjulliewel. Door dit pakket kan ik steeds meer op mezelf wonen en kan ik de spulletjes die ik van mijn moeder heb geleend, weer teruggeven”, aldus Annelou. Bekijk haar bedankje hieronder:

Kinderhulp merkt dat er veel behoefte is aan dit soort pakketten. Bijvoorbeeld onder jongeren die vanuit een opvang doorstromen naar een eigen plek. De pakketten worden aangevraagd door maatschappelijke organisaties.

Kinderhulp helpt als één van de weinige stichtingen in Nederland kinderen én jongeren tot 21 jaar die in armoede opgroeien. Bijvoorbeeld door kleding, sport of het inrichten van de nieuwe kamer of woning mogelijk te maken. Zo helpt Kinderhulp hen ook na hun 18e verjaardag nog een tijdje op weg.