Op zondag 22 mei was de Brink in Deventer het strijdtoneel van ruim 120 superhelden tijdens de eerste editie van de Kinderhulp Heldenrun. De heldhaftigste sponsorloop van Nederland was een groot succes! De deelnemers hebben niet alleen obstakels en schurken overwonnen, maar ook samen een prachtig bedrag van € 19.248,- opgehaald voor kinderen die in Nederland in armoede opgroeien.

Het lijkt erop dat je onze marketing-cookies niet hebt geaccepteerd. Doe dit alsnogstatistics, marketing om deze video te kunnen bekijken.

De Heldenrun is een sponsorloop van 1,5 of 4 kilometer, dwars door de binnenstad van Deventer, met start en finish op de Brink. Na een warming-up met DJ Sander en Go Ahead Eagles-speler Justin Bakker en mascotte Kootje klonk het startschot. Onderweg kwamen de deelnemers uitdagende hindernissen en schurken tegen. Zo moesten ze onder andere de stormbaan trotseren, hun weg zien te vinden door een levensgroot spinnenweb en schurken overwinnen met limbodansen.

20220522 142018 ShotBySylla Heldenrun 2251 2
Fotografie: MediaHelden

Toegejuicht door een enthousiast publiek renden de kleine superhelden over de finish. Met de medaille op zak was er tijd voor een heldenfoto én het delen van spannende verhalen. “Ik vond de stormbaan het leukst!” riep Mega Mindy. Een 8-jarig jongetje vond juist het rennen leuk: “Er kwam een schurk aan en ik moest heel hard wegrennen, dat was vet!”

20220522 143405 ShotBySylla Heldenrun 2294 2
Een warm onthaal bij de finish

Prijzen en leuke activiteiten

Naast het heldhaftige parcours was er nog meer te doen in de binnenstad. Op de Brink konden kinderen glittertattoos maken, op de foto in de ‘superhelden photobooth’ of dansen op de deuntjes van DJ Sander. “Het was een heus superheldenfeestje, met als kers op de taart de prijsuitreiking voor de Beste Outfit en het Best Verklede Duo!” vertelt Anniek Stoker van Kinderhulp enthousiast.

Ook was er een prijs voor de Grootste Geldheld, die ging naar vader Huub en superheld Jim (3 jaar). Zij hebben als heldenduo De Superkarels maar liefst € 1.010,- opgehaald voor Kinderhulp. Vader Huub vertelt: “We vinden het belangrijk dat er hulp is voor kinderen die het minder hebben en daarnaast hebben we ook enorm uitgekeken naar de Heldenrun. De voorpret begon al toen het superheldenmasker en de cape op de mat vielen!”

20220522 132615 ShotBySylla Heldenrun 4697 2
De Superkarels in actie

Hulp aan kinderen in armoede

De gehele opbrengst van de Heldenrun gaat naar Kinderhulp. Wij zijn er voor de 300.000 kinderen en jongeren in Nederland tussen de 0 en 21 jaar die in armoede opgroeien. “En dat is hard nodig”, zegt Anniek van Kinderhulp bezorgd. “We krijgen nu ongeveer 100 aanvragen voor kinderen per dag binnen en we zien helaas dat dat een flinke stijging is ten opzichte van twee jaar geleden.”

Een van de deelnemers die armoede van dichtbij meemaakt is moeder Ebru, die meedeed met superheld Mizar (5 jaar). “Ieder kind behoort met zonopkomst met een glimlach wakker te worden! In mijn omgeving heb ik echter genoeg lege broodtrommels gezien, kinderen zonder sokken of met jassen die vier maten te klein zijn.”

Nagenieten

Wij genieten na van een fantastische, zonnige en feestelijke middag. Een groot dankjewel aan alle enthousiaste deelnemers, betrokken vrijwilligers en gulle donateurs en sponsoren! Houd als deelnemer je mailbox en het Heldenrun Facebookevenement in de gaten voor de sfeerbeelden, finishfoto’s en de aftermovie!

20220522 130954 ShotBySylla Heldenrun 1959 2
De feestelijke warming-up