Afgelopen week mochten wij letterlijk een kijkje in de keuken nemen van Nicole’s Huiskamer in Bovenkarspel. Want ook al helpen wij al bijna 60 jaar kinderen die opgroeien in armoede in Nederland, ieder verhaal uit de praktijk blijft bijzonder en inspirerend.

Edit 1500x900 768461

Een thuis naast thuis
Stichting Nicole’s Huiskamer biedt een “thuis naast thuis” voor jongeren die in een situatie zitten waardoor het op school en/of thuis even niet werkt. Dat kan zijn met opvang, begeleiding, therapie of een combinatie daarvan. En dat alles gebeurt letterlijk in het huis van Nicole. Haar directe verbondenheid is voelbaar: de sfeer is huiselijk, liefdevol én oprecht. Een sfeer die, helaas, vreemd is voor veel van de jongeren die er komen… Bij Nicole krijgen zij hulp op maat en groeien ze vaak alleen al van deze sfeer, aandacht en betrokkenheid.

Een bijzonder privé initiatief
Nicole’s Huiskamer is een stichting die door Nicole zelf is opgericht en is dus geheel afhankelijk van donateurs, sponsoren, vrijwilligers én een groot deel eigen inleg. Met een bijdrage vanuit Kinderhulp kunnen alle 8 jongeren die momenteel bij Nicole komen, samen met 6 begeleidende vrijwilligers, 3 dagen survivallen in de Ardennen. Een paar mooie dagen samenwerken, sporten, leren én plezier! Zo’n ervaring verdient toch ieder kind?!

Meer weten over deze mooie stichting? Neem eens een kijkje op www.nicoleshuiskamer.org