Evy heeft een fiets. Een fiets die 3 maten te klein is, waardoor ze met haar knieën het stuur raakt bij elke rondgang van de trappers. Haar fiets zit vol tape om alles bij elkaar te houden, heeft een échte roestkleur en het zadel bestaat uit gaten en uitstekend schuimrubber. Met buitenspelen is dat meer dan prima: Evy was dolgelukkig toen haar vader deze fiets 3 jaar geleden voor 10 euro kon kopen via Marktplaats. Het is haar eerste eigen fiets!

Toch was deze fiets de reden dat Evy zich ziek wilde melden voor een uitstapje met school. Niet vanwege dat uitstapje, want dat leek haar fantastisch, maar uit schaamte voor haar fiets. Tussen al de grote fietsen van haar klasgenootjes, zou haar fiets, en dus ook Evy, wel heel erg opvallen…

1 op de 8 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Deze kinderen voelen zich regelmatig alleen en buitengesloten. Kinderhulp helpt al bijna 60 jaar kinderen in armoede in Nederland. Zo verzorgde Kinderhulp vorig jaar 2.485 fietsen, voor kinderen zoals Evy.

En Evy? Zij heeft genoten van het uitstapje met school! Niet alleen van het uitstapje met haar klasgenootjes, maar ook van haar eigen, grote fiets.