VriendenLoterij-ambassadeur Dennis van der Geest heeft Kinderhulp verrast met een prachtige cheque om Kinderzwerfboek nog meer op de kaart te zetten en meer KinderzwerfboekStations te openen.

vl nationaal fonds kinderhulp foto 7 300240

Blij verrast waren we toen oud-judoka Dennis van der Geest op de stoep stond met een cheque onder zijn arm. Zou het..? Onder veel confetti en luid gejuich onthulde Dennis en Pascale van Amelsfoort, manager Kinderzwerfboek, de fantastische cheque. “Wij zijn ontzettend blij met deze financiële injectie!”  jubelt Pascale. “Hiermee kunnen we ons netwerk van Regio Ambassadeurs en KinderzwerfboekStations uitbreiden en beter faciliteren. Zij maken het mogelijk dat er boeken beschikbaar zijn voor álle kinderen in Nederland. Ook voor kinderen die thuis geen boeken hebben. Daarnaast kunnen we onze droom waarmaken om de zwerftocht van de boeken beter te volgen én organiseren we de Provincie Estafette met vele kinderen, commissarissen van de Koning en burgemeesters. Zo moedigen we iedereen aan om hun boekenkast op te ruimen en kinderboeken te laten zwerven.“

Miljoenen voor gezondheid en welzijn in Nederland
De schenking aan Nationaal Fonds Kinderhulp is bekendgemaakt in de aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de VriendenLoterij dat op 11 februari plaatsvindt in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Dankzij de deelnemers aan de VriendenLoterij gaan er dit jaar weer miljoenen naar goede doelen die zich inzetten voor welzijn en gezondheid in Nederland. De VriendenLoterij steunt inmiddels meer dan 50 (gezondheid)fondsen en organisaties die een extra steuntje in de rug geven aan mensen die dat nodig hebben om mee te doen in de samenleving.

Dorine Manson, Managing Director VriendenLoterij: “Voor ieder kind zijn taalbegrip- en expressie voorwaarden voor persoonlijke ontplooiing, relaties bouwen, weerbaarheid, betere kansen op school en in de maatschappij. Kinderen die met plezier lezen, worden beter in taal en kunnen zich persoonlijk meer ontplooien. Wij vinden het daarom belangrijk om organisaties, zoals Nationaal Fonds Kinderhulp, te steunen met vernieuwende en prikkelende initiatieven zodat kinderen enthousiast worden om te lezen en schrijven.”

Over Kinderzwerfboek
Kinderzwerfboek, een preventief programma van Nationaal Fonds Kinderhulp, maakt boeken beschikbaar voor álle kinderen in Nederland. En in het bijzonder voor kinderen die thuis weinig of geen boeken hebben, omdat de ouders hier simpelweg geen geld voor hebben. Kinderzwerfboek wil zoveel mogelijk kinderen in Nederland (en in het bijzonder in aandachtswijken) aan het lezen krijgen om hiermee het taalkundig inzicht van kinderen te vergroten, ze een beter toekomstperspectief te bieden en de kans op armoede te verkleinen. Om thuis te lezen zijn boeken nodig en helaas is de gang naar de bibliotheek niet altijd vanzelfsprekend.

Aan alle deelnemers van de VriendenLoterij: ontzettend bedankt!