Rond deze tijd beginnen de scholen weer. Dat levert regelmatig veel stress op voor kinderen die in armoede opgroeien. Ouders die onder grote financiƫle druk staan, kunnen de rekeningen die binnenkomen niet betalen.

Wij zijn er als kinderen nergens anders terecht kunnen
Gelukkig zijn er in Nederland veel instanties waar deze kwetsbare gezinnen bij aan kunnen kloppen. Toch vallen er ook zaken tussen wal en schip; denk aan een laptop en bijkomende kosten voor bijvoorbeeld werkkleding. Dit leidt tot een groot aantal aangrijpende hulpverzoeken die vaak op het allerlaatste moment bij ons binnen. Door de korte lijnen die we hebben, kunnen we deze kinderen vaak alsnog op tijd helpen. Kinderen zoals Noah, die heel graag willen studeren om de kans op hun droombaan te kunnen verwezenlijken.

Noah* droomt ervan om manager van een hotel te worden
Noah is pas 18 maar heeft al een bewogen leven achter de rug. Zijn ouders gingen vechtend uit elkaar, hij werd uit huis geplaatst en woonde in pleeggezinnen. Sinds kort verblijft hij in een woongroep voor jongeren. Zijn verleden heeft Noah gevormd. Maar hij is niet van plan om bij de pakken neer te zitten. Noah is een positieve en enthousiaste jongen. Hij werkt al jaren bij een hotel in de buurt, met veel plezier. Hij droomt ervan om door te groeien: van medewerker linnen naar gastheer en later zelfs manager. Als hij daarover vertelt, straalt hij helemaal.
Het liefst zou Noah zich vandaag nog beginnen met een horeca-opleiding. Hij heeft keihard gewerkt om het geld bij elkaar te krijgen. Helaas heeft hij net niet genoeg voor de benodigde materialen en dus kan hij niet starten. Soms denkt hij wel eens: waarom krijg ik deze kans niet en anderen wel?

Help jij mee?
Wij willen er zijn voor jongeren als Noah. Maar kunnen dat alleen met jouw hulp. Lees hoe jij kinderen als Noah kunt helpen om te studeren, werk te zoeken en te ontsnappen aan de armoede waarin zij zelf zijn opgegroeid.

*Het verhaal van Noah is gebaseerd op waarheid, wegens privacy worden aan andere naam en foto gebruikt