Door het hele land komen volwassenen, kinderen, bedrijven, stichtingen en verenigingen in actie om geld in te zamelen voor hulp aan kinderen in armoede. Daar zijn we erg dankbaar voor! We lichten daarom regelmatig een bijzondere actie uit. Vandaag: Stijn Wolters en Douwe Duvekot. Zij kwamen voor Nationaal Fonds Kinderhulp letterlijk in beweging op de galerij van hun studentenflat en haalden daarmee maar liefst € 1.699 op.

StijnenDouwe
Stijn (links) en Douwe (rechts) tijdens hun Flat Run The Curve-actie voor Kinderhulp

Het idee van beide 22-jarige studenten ontstond afgelopen winter. “We zaten weer in lockdown, er was een avondklok en heel weinig te doen,” herinneren ze zich. “We waren zoveel thuis en liepen keer op keer over de galerij van onze flat. Op een gegeven moment keken we elkaar aan en dachten: ‘zullen we iets geks doen?’. We sporten redelijk vaak, maar toen het land steeds meer op slot ging zeiden we tegen elkaar dat we voortaan maar op onze galerij moesten gaan rennen.”

Flat Run The Curve

Wat begon als grap, groeide echter al snel uit tot de actie Flat Run The Curve voor Kinderhulp: 10 kilometer hardlopen op een smalle galerij van 30,5 meter. Het bracht eindelijk leven in de brouwerij op de veertiende verdieping van de Utrechtse studentenflat “In eerste instantie wilden we het nog groter maken. Het idee was om op meerdere verdiepingen met flatgenoten op de galerij te gaan hardlopen, maar dan zou het opeens een evenement worden. En dat kon natuurlijk niet vanwege corona.”

Stoppen was geen optie!

Wel kregen Stijn en Douwe tijdens hun run op 19 februari veel steun van hun medebewoners. “Op onze galerij zijn vijf voordeuren. Tijdens het lopen zaten de bewoners op tuinstoeltjes voor hun appartement ons aan te moedigen. Het voelde alsof we in een stadion liepen! We hadden bovendien geluk met de omstandigheden. Het was fris, maar de echte koudegolf was inmiddels voorbij en er lag geen sneeuw meer op de galerij. De run was wel zwaar. We lopen normaal gesproken zo’n 5 tot 8 kilometer, maar om donateurs te trekken moet je zo’n actie natuurlijk wel een beetje uitdagend maken. Daarnaast is het vele draaien (330 keer) zwaar voor de knieën, maar gelukkig kregen we daar geen last van. Wel werd ik na een tijdje misselijk, misschien door de afstand, de hoogte en het vele keren. Maar opgeven was geen optie! We waren op Facebook te volgen op een livestream en hadden een groot bedrag opgehaald. Dan kun je gewoon niet stoppen. Nee, we zijn niet in training voor een halve marathon op onze galerij. Misschien doen we de volgende keer wel een triathlon. Zetten we een zwembadje op de galerij, haha!”

StijnenDouwe finish
Uitpuffen na de finish: 10 km hardlopen op de galerij!

Positief verrast

Met een totaalbedrag van € 1.699 haalde de actie van Stijn en Douwe bijna zes keer het streefbedrag op: een groot succes! “We waren echt positief verrast door de vele donaties! We hadden vooraf geen idee wat voor doelbedrag we moesten invullen, dus dachten via familie en vrienden ongeveer € 300 op te halen. Flatgenoten deelden onze actie echter op social media en via Facebookgroepen van studentenhuizen en -flats ging het balletje rollen. Ook studenten die wij niet kennen vonden onze run een ontzettend leuk idee en hebben gedoneerd. Het is ontzettend mooi dat je bij Kinderhulp met een gek idee een actie kunt opzetten en met een beetje promotie bijna € 1.700,- ophaalt voor kinderen in armoede.”

“Kinderhulp is een heel mooi doel. We vinden het vooral belangrijk dat donaties direct bij de kinderen terechtkomt. Zeker in coronatijd neemt de ongelijkheid alleen maar toe en vaak zijn kinderen en jongeren daar de dupe van. Dan is het een fijne gedachte dat zijn dankzij onze actie straks bijvoorbeeld een laptop krijgen om te kunnen studeren.”
Wil jij net als Stijn en Douwe ook een actie starten voor Kinderhulp? Of wil je juist een van de vele initiatieven steunen? Fantastisch! Neem een kijkje op ons actieplatform.

Wil jij – net als Stijn en Douwe – in actie komen voor Kinderhulp? Fantastisch! Neem een kijkje op ons actieplatform en start een actie!

Leestip

De actie van… Rotary Club Deventer

Door het hele land komen mensen in actie om geld in te zamelen voor hulp aan kinderen in armoede. We lichten regelmatig een bijzondere actie uit. Vandaag: Rotary Club Deventer. Met alweer de 12e editie van hun benefietrally haalden ze € 15.000 op voor Kinderhulp.

Lees verder