Door het hele land komen volwassenen, kinderen, bedrijven, stichtingen en verenigingen in actie om geld in te zamelen voor hulp aan kinderen in armoede. Fantastisch! We lichten regelmatig een bijzondere actie uit. Vandaag: Matthijs. Zijn woorden op papier klinken als muziek in je oren. Afgelopen jaar haalde hij met zijn persoonlijke gedichtenactie het waanzinnige bedrag van € 650,- op voor Kinderhulp!

WEB De actie van Matthijs Heavy Mettaal
Matthijs, eigenaar van het bedrijf Heavy Mettaal

Een fijne jeugd voor kinderen

“In 2019 ben ik begonnen met mijn gedichtenactie. De eerste keer bleef de teller staan op 18 gedichten. Maar daarna won de actie al snel aan bekendheid en kreeg ik het behoorlijk druk. Ik kies elk jaar een ander goed doel. Dat is nog vrij lastig, want goede doelen zijn er genoeg en ik zou ze het liefst allemaal steunen. Afgelopen editie wilde ik iets doen voor kinderen die opgroeien in armoede.”

“Zeker in deze tijd zijn er naar mijn idee (te) veel mensen en dus ook kinderen die het financieel zwaar hebben. Omdat het leven vorig jaar flink duurder is geworden, lijkt me dat meer kinderen deze omstandigheden voor de kiezen krijgen. Ik gun alle kinderen een fijne jeugd. Vandaar dat ik in 2022 voor Kinderhulp koos.”

"Ik gun alle kinderen een fijne jeugd."

Bestellingen uit heel het land

“Na het aankondigen van de actie op LinkedIn liep het lekker! Uit het hele land kreeg ik bestellingen. Veel voor Sinterklaas, maar ook de kerstgedichten zijn zeker nog niet uit het seizoen. Alles bij elkaar schreef ik in een maand tijd 47 persoonlijke gedichten. Als ik de opbrengst daarvan een beetje naar boven afrond, kom ik op € 650,- voor Kinderhulp. Ik weet zeker dat Kinderhulp daar veel goede dingen mee kan doen.”

Dankbare reacties

“Hoewel ik, vanwege een volle agenda, twijfelde of ik mijn gedichtenactie weer moest opzetten, ben ik blij dat ik het tóch heb gedaan. De reacties van de aanvragers waren erg dankbaar en mooi.”

“Mensen vertrouwden me vaak heel persoonlijke dingen toe om in een gedicht te verwerken. En met het aantal van 47 bestelde gedichten ben ik erg tevreden: het zijn dure tijden en sint- en kerstgedichten zijn nog steeds geen primaire levensbehoefte. Het was veel werk, maar ik hoop dat ik wat kinderen blij heb kunnen maken!”

Leestip