Tijdens de lockdown bedachten de kinderen van Lies Seeder een wel heel lieve én creatieve actie om geld in te zamelen voor Kinderhulp. Om zo ervoor te zorgen ‘dat andere kinderen ook leuke dingen in de zomer kunnen doen’.

de actie van...

Mare: ‘Ik wilde zó graag een keer meedoen met Koningsdag en daar iets verkopen. Maar toen dit door corona niet kon doorgaan, kreeg ik een idee. Ik kon nog steeds scrunchies (haarelastieken) maken en die voor een goed doel verkopen!

Ik mocht de stof knippen en het beginstuk naaien, Merijn en Meije deden met mama het elastiek erin en naaiden de stof aan elkaar. We maakten de scrunchies na schooltijd en in het weekend. Ik denk dat we er wel vier weken over hebben gedaan om 125 scrunchies te maken… We verkochten ze voor €1 per stuk.

Mama heeft de scrunchies op Facebook gezet en er waren heel veel mensen die ze wilden kopen. Mensen vonden onze actie supergoed en leuk. Eén iemand wilde er wel 10! Opa en oma hebben er ook één gekocht. En ik heb zelf een scrunchie gegeven aan een vriendin die jarig was. Daar was ze superblij mee; ze heeft ‘m vaak in haar haar.

Uit alle goede doelen koos ik voor Kinderhulp omdat ik het fijn vind als andere kinderen in de zomervakantie ook leuke dingen kunnen doen.’

De actie van Mare, Merijn en Meije bracht maar liefst €125,- op. Geweldig! Wil je ook een actie voor Kinderhulp opzetten? Bekijk eens ons actieplatform.

Leestip

De actie van… Gyproc

Met hun zogenoemde “pronkstucweken” haalde Gyproc Nederland het waanzinnige bedrag van €23.980 op via ons actieplatform. Zo helpen ze heel veel kinderen te “pronken” met hun zwemdiploma!

Lees verder