Door het hele land komen volwassenen, kinderen, bedrijven, stichtingen en verenigingen in actie om geld in te zamelen voor hulp aan kinderen in armoede. Fantastisch! We lichten regelmatig een bijzondere actie uit. Vandaag: Lune van zeven, die zelfgemaakte armbandjes verkocht voor kinderen in armoede.

Lune is pas zeven jaar oud, maar ontzettend wijs en begaan met anderen. Nadat ze een filmpje zag van kinderen die zelf wat knutselden en verkochten aan de deuren, bedacht ze een plan. “Dat wat zij kunnen, kan ik ook, maar dan anders!”. Want waar deze kinderen het geld in hun eigen spaarpot stopten, wilde Lune het geld juist inzamelen voor anderen. Voor kinderen met weinig geld.

Na een brainstorm met haar trotse mama werd een plan gemaakt. Het goede doel voor kinderen in armoede was al gauw gevonden: Kinderhulp. Lune knutselde erop los en maakte vele loom-regenboog-armbandjes. En ook vriendinnetjes Liesl, Heidi en Fardau kwamen een middagje knutselen voor het goede doel.

Lunes knutsel

De feestelijk verpakte armbandjes verkocht Lune aan vrienden, familie en mensen in de straat. Lune maakte vele mensen blij met de kleurrijke armbandjes, zamelde geld in voor Kinderhulp én inspireerde bovendien iedereen uit haar omgeving om wat moois voor een ander te doen!

Onze Ilse ging bij Lune langs om haar te bedanken, en trof een fantastisch tafereel aan. Lune en haar moeder zaten net samen de opbrengst te tellen. €77,40 haalde Lune op met haar actie!

Lunes knutsel 1

Lune hoopt dat met dit geld een aantal kinderen dat opgroeit in armoede tóch mee kan gaan op schoolreisje. Zelf kijkt ze met heel veel plezier terug op haar schoolreisje naar speelboerderij De Flierefluiter vorig jaar. Schoolreisjes zijn een prachtige besteding waar Kinderhulp (buiten coronatijden om) regelmatig aanvragen voor ontvangt. We laten een kind – wegens geldgebrek – toch niet thuisblijven tijdens een schoolreisje of schoolkamp?

Iedereen van Kinderhulp is onwijs trots op Lune en haar actie. Wil jij – net als Lune – in actie komen voor Kinderhulp? Fantastisch! Neem een kijkje op ons actieplatform en start een actie!

Leestip