Door het hele land komen volwassenen, kinderen, bedrijven, stichtingen en verenigingen in actie om geld in te zamelen voor hulp aan kinderen in armoede. Fantastisch! We lichten regelmatig een bijzondere actie uit. Vandaag: Gyproc Nederland. Met hun zogenoemde “pronkstucweken” haalden ze €23.980 op via ons actieplatform. Zo helpen ze heel veel kinderen te “pronken” met hun zwemdiploma! Tamara van Gyproc Nederland vertelt.

De “pronkstucweken”, wat houdt dat in?

“Bij Gyproc hebben we in de maanden oktober en november onze vier meest “stucadoorslaggevende” innovaties voor een pronkend prijsje aangeboden. Klanten kregen korting op deze producten, en wij doneerden een deel van de opbrengst aan het project “Zwemles voor ieder kind” van Kinderhulp. Ook boden we demo’s aan, bijvoorbeeld aan stucadoorsbedrijven, waarvan de opbrengst naar Kinderhulp ging. Zo konden klanten onze pronkstuccen proberen, lieten wij onze innovaties zien en hielpen we samen een kind aan een “pronkstuc”: zijn of haar eigen zwemdiploma. Win-win-win, dachten we zo!”

"Zo hielpen we samen een kind aan een “pronkstuc”: zijn of haar eigen zwemdiploma!"

Waarom kwamen jullie in actie voor de “Zwemles voor ieder kind” actie van Kinderhulp?

“We besloten geld in te gaan zamelen voor een goed doel, en zochten een connectie met water. Waarom water? Onze “pronkstuccen” zijn producten voor stukadoors. Denk aan gips om wanden of plafonds mee te stuken. Water is daarbij onmisbaar.”

“Onze klanten gaven aan graag een goed doel te steunen dat lokaal en effectief te werk gaat. We kwamen na tips en zoekwerk uit bij Kinderhulp en waren zwaar onder de indruk van wat Kinderhulp jaarlijks bereikt. En wat het kost om tot een zwemdiploma te komen. Dat is niet mis! Er wordt weleens overheen gekeken wat kinderen allemaal nodig hebben, en wat dat kost. Onvoorstelbaar en schrijnend vonden we het idee dat ouders moeten kiezen tussen bijvoorbeeld het vervangen van de kapotte wasmachine óf een zwemdiploma. Zwemles moet voor álle kinderen toegankelijk zijn, zeker in een waterrijk land als Nederland. Veilig kunnen zwemmen met leeftijdsgenootjes, dat moet toch voor ieder kind vanzelfsprekend zijn? Ook als er thuis weinig geld is. Het verschilt nu per gemeente of en hoeveel er vergoed wordt. Dat Kinderhulp bijspringt voor alle kinderen die tussen wal en schip vallen, dat is fantastisch. Daar wilden we graag aan bijdragen.”

Gyproc
Campagnebeeld van de “pronkstucweken” van Gyproc Nederland

Wat was het resultaat van jullie actie?

“Aandacht voor Kinderhulp en kinderarmoede, dat was ons doel. Én om zoveel mogelijk geld – en daarmee toekomstige zwemdiploma’s – in te zamelen. We hebben alles uit de kast getrokken om aandacht voor onze actie te genereren en zoveel mogelijk te verkopen, om ook ons donatiebedrag omhoog te krijgen. Dat we uiteindelijk €23.980 hebben opgehaald met elkaar via het actieplatform van Kinderhulp, daar zijn we ontzettend trots op!”

Kinderhulper Pascale vult aan: “In het afgelopen jaar hielp Kinderhulp circa 600 kinderen met bijdragen voor zwemlessen. Het gaat dan om een bijdrage van gemiddeld € 292,- per kind. Dat betekent dat we dankzij deze actie van Gyproc Nederland maar liefst 82 kinderen kunnen helpen om tóch te pronken met dat onmisbare zwemdiploma!”

Gyproc
Kinderhulper Pascale ontvangt de cheque van Gyproc Nederland

Hoe kijken jullie op de actie terug?

“Zowel binnen als buiten onze organisatie werd er heel enthousiast en trots op onze actie gereageerd. We werden verrast door een aantal flinke donaties vanuit medewerkers en klanten. En we zijn nog niet klaar… Ook dit jaar blijven we nog met enige regelmaat aandacht aan Kinderhulp en deze actie wijden. Ons doel is om alsnog die €25.000 te behalen!”

Wil jij – net als Gyproc Nederland – in beweging komen voor Kinderhulp? Fantastisch! Neem een kijkje op ons actieplatform en start een actie!

Leestip