Door het hele land komen volwassenen, kinderen, bedrijven, stichtingen en verenigingen in actie om geld in te zamelen voor hulp aan kinderen in armoede. Fantastisch! We lichten regelmatig een bijzondere actie uit. Vandaag: Heel Holland Fietst. Deze actie van Decathlon en Team Jumbo-Visma maakt maar liefst 75 kinderdromen waar!

De afgelopen weken hebben Decathlon en Team Jumbo-Visma zich met de eerste editie van “Heel Holland Fietst” ingezet voor Kinderhulp en onze partner het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het motto? Stap op de fiets, voor een fiets. Het doel? Zoveel mogelijk geld ophalen voor kinderen die vanwege financiële beperkingen geen fiets hebben. Het resultaat mag er zijn. Met de actie is € 11.013,50 opgehaald. Met dat bedrag kunnen bijna 75 kinderen in armoede blij gemaakt worden met een fiets!

Nieuwsoverzicht Actie van Heel Holland Fietst
Kinderhulpcollectant Ine neemt namens Kinderhulp de cheque in ontvangst

Een nieuwe fiets voor Ruben

Kinderen zoals de zestienjarige Ruben. Op woensdag 10 augustus ontving hij de allereerste fiets. Zijn oude was stuk, en thuis was er geen geld voor een nieuwe of reparatie. En dat terwijl fietsen Ruben zo helpt om zijn hoofd leeg te maken. Nu kan hij weer meetrainen bij zijn club HSK Trias en komt zijn droom om profwielrenner te worden weer een stapje dichterbij.

Het lijkt erop dat je onze marketing-cookies niet hebt geaccepteerd. Doe dit alsnogstatistics, marketing om deze video te kunnen bekijken.

De kracht van de fiets

“We geloven in de kracht van de fiets. Voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen”, antwoordt Julia van Decathlon op de vraag waarom Decathlon en Team Jumbo-Visma deze actie zijn gestart. “Zonder dat we erbij stilstaan, brengt de fiets ons veel en ver. Het is een cruciaal onderdeel van onze ontwikkeling. Deze actie draaide het stimuleren van fietsplezier, én we riepen iedereen op om een steentje bij te dragen voor kinderen die géén eigen fiets hebben.”

Wil jij – net als Decathlon en Team Jumbo-Visma – in beweging komen voor Kinderhulp? Fantastisch! Neem een kijkje op ons actieplatform en start een actie!

Leestip