Door het hele land komen volwassenen, kinderen, bedrijven, stichtingen en verenigingen in actie om geld in te zamelen voor hulp aan kinderen in armoede. Fantastisch! We lichten regelmatig een bijzondere actie uit. Vandaag: de Pepernootmeisjes.

In leuke gekleurde outfits en met een zak pepernoten in de hand huppelen zij dit najaar door de straten: de Pepernootmeisjes en Kruidnootjongens! Om het Sinterklaasfeest vrolijk en gezellig te houden introduceren zij zichzelf dit jaar in Nederland. Ze voorzien kinderen van zoetigheid en zijn een ster in Tiktok-dansjes. En niet onbelangrijk: ze zamelen geld in voor Actie Pepernoot!

De Pepernootmeisjes zijn te herkennen aan hun vrolijke jurkjes, gekleurde sokken en een kroontje op het hoofd. Ook hun mannelijke collega’s – beter bekend als de Kruidnootjongens – dragen kleurrijke pakjes en een kroon. ‘Kijk mama, een pepernootprinses en een pepernootprins!’ werd enthousiast geroepen toen een meisje deze kindervrienden spotte op straat.

Met dit initiatief hoopt de Pepernootmeisjescentrale positiviteit en vrolijkheid te brengen in deze coronatijd. Bovendien hopen ze de magie van pakjesavond te schenken aan kinderen in armoede. ‘Dat kinderen die in armoede opgroeien soms worden overgeslagen met Sinterklaas, dat vinden we zo droevig. Daarom steunen we Kinderhulp’, vertelt Charlotte Bakker van de Pepernootmeisjescentrale. ‘Van iedere boeking doneren we 10% aan Actie Pepernoot.’

pepernootmeisjes

Wil jij – net als de Pepernootmeisjes – in actie komen voor Actie Pepernoot? Fantastisch! Neem een kijkje op ons actieplatform en start een actie! Wil je meer weten over dit initiatief? Kijk dan op www.pepernootmeisjes.nl.

Leestip

De actie van… Gyproc

Met hun zogenoemde “pronkstucweken” haalde Gyproc Nederland het waanzinnige bedrag van €23.980 op via ons actieplatform. Zo helpen ze heel veel kinderen te “pronken” met hun zwemdiploma!

Lees verder