Collecteren kun je leren. Ja inderdaad, iedereen kan het! Om jou als collectant een handje te helpen, delen we een paar gouden tips.

  1. Collecteer tussen 17.00 uur en 20.30 uur, dan tref je de meeste mensen thuis.
  2. Is er iemand niet thuis? Gebruik dan de niet-thuis-ansichtkaarten om door de brievenbus te doen. Dankzij de QR-code ideaal voor een donatie achteraf!
  3. Heeft iemand geen kleingeld? Wijs ze op de mogelijkheid om te doneren via de QR-code op de collectebus.
  4. Samen collecteren is altijd gezelliger! Vraag iemand om samen met jou op pad te gaan. Heb je een kind? Neem hem of haar mee. Kinderen zijn vaak spontaan, leggen makkelijk contact en je kunt zo een goede link maken naar het werk van Kinderhulp.
  5. Neem het legitimatiebewijs van Kinderhulp altijd mee op pad, mensen mogen daarnaar vragen.
  6. Is er een buurtapp? Kondig dan van tevoren aan dat je met de collectebus langskomt. Inspiratie voor dat bericht:
    Deze week is de collecte van Nationaal Fonds Kinderhulp. En dus kom ik, voor de ruim 300.000 kinderen die in ons land in armoede opgroeien, bij je langs de deur met de collectebus. Doneren kan met (klein) geld én ook mobiel. Dank je wel alvast!
  7. Blijf altijd vriendelijk! Je vertegenwoordigt tenslotte als collectant Kinderhulp. Een glimlach is op elke reactie een mooi antwoord.
  8. En tot slot: overweeg om óók digitaal te collecteren voor Kinderhulp. Maak heel gemakkelijk jouw persoonlijke collectebus aan en verspreid deze digitaal in jouw omgeving.

Succes en veel plezier met collecteren deze week!