Kinderhulp zet zich – samen met Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur en Stichting Jarige Job – in voor de ruim 300.000 kinderen van 0 tot 21 jaar die opgroeien in armoede. Onder de noemer ‘Samen voor alle kinderen’ (Sam&). Samen zorgen wij ervoor dat alle kinderen mee kunnen doen op het gebied van school, sport, cultuur, verjaardag en vrije tijd. Dit doen wij met de fantastische hulp van vele bedrijven, verenigingen, stichtingen, fondsen, gemeenten, maatschappelijk partners… en de VriendenLoterij!

Elk jaar wijst de VriendenLoterij een goed doel aan dat zij extra ondersteunen. Dit jaar kozen zij – tot onze grote vreugde – voor Sam&. Wat betekent dit concreet? Tijdens de Vriendenloterij Bingo, en de campagne daaromheen, vraagt de Vriendenloterij aandacht voor kinderarmoede. En van elk verkocht lot van de VriendenLoterij Bingo gaat minimaal 40% naar alle kinderen in Nederland die opgroeien in armoede.

De Vriendenloterij Bingo

Bovenste rij, onderste rij, diagonaal, volle kaart… Bingo! Vanaf zaterdag 17 oktober gaat Nederland Bingo spelen. Bingo mee, elke zaterdagavond om 21.30 uur tijdens ‘BINGO! De 100.000 euro quiz’ op SBS6. Onder leiding van presentator Jan Versteegh strijden kandidaten iedere week om de hoofdprijs van 100.000 euro. En ook Martien Meiland deelt uit. Hij verrast elke week winnaars van de VriendenLoterij Bingo thuis met mooie geldprijzen. 

Aandacht voor kinderarmoede

Naast de geweldige geldprijzen is er elke week ruimte voor een mooi portret van mensen die te maken hebben (gehad) met kinderarmoede. Ook verschijnen er de komende weken vele artikelen met ervaringsdeskundigen in diverse tijdschriften. Zoals dit prachtige interview met Sylvana & Werner. Zo kunnen wij samen het bewustzijn vergroten, het taboe en schaamte rondom kinderarmoede verminderen en meer kinderen bereiken die opgroeien in een gezin waar thuis weinig geld is. En zo maken we samen het verschil!

Meer weten over deze samenwerking? Kijk op www.vriendenloterij.nl/samen.