Desiree is bewindvoerder. Ze beheert de geldzaken van gezinnen met geldzorgen. Al jaren vraagt ze regelmatig hulp aan bij Kinderhulp voor kinderen die dat hard nodig hebben. Ook rond de feestdagen. Waarom dat zo belangrijk is, voor kinderen én hun ouders, vertelt Desiree.

Het lijkt erop dat je onze marketing-cookies niet hebt geaccepteerd. Doe dit alsnogstatistics, marketing om deze video te kunnen bekijken.

Bewindvoering

”Het kan iedereen gebeuren, helemaal in een tijd als deze waar mensen ineens geconfronteerd worden met torenhoge prijzen voor bijvoorbeeld energie en gas. Het overzicht raakt zoek, de balans is kwijt. Het ene gat wordt met het andere gevuld. Dan raken mensen in de geldproblemen.”

“Een bewindvoerder leidt alles dan in goede banen. De geldzaken worden als het ware uit handen genomen en wij zorgen ervoor dat alle vaste lasten worden betaald en er per week een bedrag wordt overgemaakt waarmee iemand de boodschappen kan doen, maar ook andere dingen kan kopen. Bijvoorbeeld cadeautjes en kleding.”

"Wat ik hoor is dat mensen de stad niet meer in gaan, zodat kinderen de etalages niet zien."

Aanvragen bij Kinderhulp

“Vaak hebben mensen net genoeg budget om te kunnen eten. Voor de essentiële dingen zoals kleding is dan geen geld over. Ik doe daarom regelmatig aanvragen bij Kinderhulp, zodat ouders voor hun kinderen toch die warme winterjas kunnen kopen. Dat geeft ouders rust. Uiteraard geldt dat ook voor de feestdagen. Mensen kijken heel erg op tegen de feestdagen. Wat ik onder meer hoor is dat mensen de stad niet meer in gaan, zodat kinderen de etalages niet zien.

Een lijstje maken voor Sinterklaas en dan vervolgens ook iets krijgen dat je hebt gewenst, dat is zo belangrijk. Dat is de magie van het Sinterklaasfeest en dat verdient gewoon ieder kind.”

Leestip

5 tips voor een magische pakjesavond

Pakjesavond is een van de meest betoverende momenten voor kinderen (en stiekem ook voor volwassenen!) in Nederland. Het is een tijd vol verrassingen en plezier. Om deze speciale avond nog magischer te maken, delen we graag vijf geweldige tips voor het hele gezin!

Lees verder