Het zonnetje schijnt, de ijssalons zijn open, de eindtoetsen op de basisscholen zijn klaar. Dit kan maar één ding betekenen: de zomervakantie komt eraan! Zes weken vol leuke dingen. Tenminste, voor de meeste kinderen dan…

Zomervakantie = alle tijd van de wereld + leuke dingen doen. Toch?

Leuke dingen kunnen doen is niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Want wanneer je opgroeit in armoede is een dagje naar het zwembad, een film kijken in de bioscoop of een ijsje halen vaak niet mogelijk. Daar is thuis geen geld voor. En dat is in Nederland de werkelijkheid voor 1 op de 12 kinderen.

Kinderhulp gunt ieder kind een fijne zomervakantie. Daarom zetten we ons ook dit jaar weer in voor duizenden Zomerpretpakketten. Een Zomerpretpakket is een tas vol leuke dingen: bioscoopbonnen, een dagje naar een pretpark met de trein, een voetbal, fijne lees- en doeboeken, speelgoed voor buiten en meer. Dingen die heel gewoon lijken, maar voor deze kinderen net dat beetje extra pret brengen deze zomer. Want zomervakantie is fijn! Maar wordt pas echt leuk door de leuke dingen die je doet.

Help je mee?

Help mee en ga naar www.kinderhulp.nl/zomerpret om een donatie te doen. Elke euro geeft een beetje meer pret!

zomerpret