Gebonk op de deur, kloppend hart vol verwachting en zak cadeautjes op de stoep. Wie kijkt er niet uit naar die magische pakjesavond?! Maar voor kinderen die opgroeien in armoede is een cadeautje van Sinterklaas niet vanzelfsprekend. Het geld is er simpelweg niet. En die magie dus ook niet…

Actie Pepernoot 2023 van start!

Daarom komt Kinderhulp ook dit jaar in actie. Met Actie Pepernoot! Al sinds het jaar 2000 zorgen we dat kinderen die in armoede opgroeien tóch een cadeautje krijgen van de Sint. En hoewel dat onbetaalbaar is, is daar wel geld voor nodig!

Ik doneer direct!

Eén pakjesavond = 25 euro

Via maatschappelijke organisaties, die bij Kinderhulp een aanvraag indienen voor een kind, krijgen ouders een webshop-cadeaubon om een prachtig Sinterklaascadeau uit te zoeken.

Geen kind mag overgeslagen worden door de Sint

Want hoe leg je aan kinderen uit dat Sinterklaas hun huisje voorbij rijdt? Dat de pakjesboot uit het Sinterklaasjournaal geen pakje voor ze heeft? Voor hen is de decembermaand geen feestje. Voor hen geen pakjesavond, geen schoencadeautje, soms is er thuis zelfs geen geld voor een simpele chocoladeletter. En dat terwijl hun vriendjes en klasgenootjes wél een cadeautje krijgen. Ieder kind verdient toch de magie van pakjesavond?!

Help je mee?

image 3