De Koos Foundation – een initiatief van Roompot – steunt Kinderhulp al sinds 2018. Dankzij deze samenwerking kan Kinderhulp jaarlijks tientallen gezinnen die weinig te besteden hebben laten genieten van een paar totaal verzorgde dagen in een vrolijk vakantiehuis.

Koos is de mascotte en ambassadeur van Roompot. Roompot wil iedereen, jong en oud, een onvergetelijke tijd bezorgen. “Op vakantie gaan is niet voor iedereen vanzelfsprekend”, aldus de Koos Foundation. “Financiële zorgen en andere tegenslagen kunnen het leven van mensen behoorlijk op zijn kop zetten. Juist dan kan een paar dagen zorgeloos en samen genieten een welkome afwisseling zijn. Vooral voor kinderen is het erg belangrijk dat zij ook eens met vakantieverhalen terugkomen op school. Zodat ook zij er gewoon bij kunnen horen.”

"Van beddengoed tot een gevulde boodschappentas en tekengerei voor de kinderen. We zijn verwend en kwamen echt niets tekort. Wat een beleving!"

Als je als gezin net de eindjes aan elkaar kunt knopen, zit een vakantie of een weekendje weg er nooit in. Jaarlijks helpt Kinderhulp honderden kinderen met een dagje uit, een weekje kamperen óf een paar totaal verzorgde dagen in een Koos Foundation-vakantiehuis. Wat de impact is van zo’n weekendje weg, vertelt een dankbare moeder hieronder.

De voorpret was er al voor dat we een weekendje weg op vakantie gingen. Mijn jongste zoon was al de week van tevoren af aan het tellen. Dat was een beleving op zich. De woning was tot in de puntjes verzorgd, tot de kleinste details hadden ze overal aan gedacht. Van beddengoed tot een gevulde boodschappentas en tekengerei voor de kinderen. We zijn verwend en kwamen echt niets tekort. Wat een beleving! Ik als ouder heb me ook echt kunnen ontspannen. De kinderen en ik hebben ons vooral buiten kunnen vermaken. We hebben een skelter gehuurd, zijn speeltuintjes op het terrein afgegaan, in de tuin zelf stond ook een glijbaantje waar veel lol mee gemaakt is. Heerlijk gewandeld samen, de natuurrijke omgeving doet goed. In de woning ook voldoende speelgoed en kleurplaten. De organisatie heeft zelfs voor het avondeten gezorgd, wat ik door de coronamaatregelen kon afhalen of laten bezorgen. Al met al kijk ik terug op een heerlijk weekend met mijn kinderen, waar we even uit onze huidige situatie konden gaan.

Meer weten over de Koos Foundation?
KoosFoundation2 2