Wil jullie school aandacht besteden aan kinderarmoede in ons land? Of in actie komen voor kinderen die in armoede opgroeien? Leuk! We helpen jullie graag met informatie(materialen) en tips. En uiteraard zien we graag foto’s om het resultaat van jullie actie te bewonderen.

Elk kind verdient een jeugd, zonder zorgen. Gelijk te zijn, aan vriendjes of vriendinnetjes. Tóch die fiets, ook eens nieuwe kleren. Eindelijk een dagje uit, een nieuw dekbed of ook een keer een Sinterklaascadeautje… 1 op de 12 kinderen in Nederland groeit echter in armoede op. Dat zijn gemiddeld twee kinderen per klas.

Wanneer andere instanties niet kunnen helpen, is Kinderhulp er voor deze kinderen. We helpen met iets groots, of iets kleins. Zoals een fiets, zorgeloos dagje uit, Sinterklaascadeautje, opleiding of warme winterjas.

Kom in actie!

Er zijn veel manieren waarop jullie school een bijdrage kunnen leveren aan hulp aan kinderen in armoede in Nederland. We zetten hieronder een aantal mogelijkheden op een rij. Maar deel vooral ook jullie ideeën met ons!

  • Geef een nieuwsbegriples over kinderarmoede, met o.m. een groepsopdracht om kinderen meer te leren over (de gevolgen) van armoede. Daarna kunnen zij meedenken over hoe je samen het verschil kunt maken. Onderaan deze pagina kun je twee Nieuwsbegriplessen vinden.
  • Tip een kind om een spreekbeurt te geven over kinderarmoede in Nederland
  • Open een KinderzwerfboekStation in jullie school. Met deze mini-bibliotheekjes kunnen alle kinderen leuke boeken mee naar huis nemen, lezen én laten zwerven zodat een ander kind hetzelfde boek kan lezen.
  • Kom met de meesters, juffen en leerlingen in actie via ons Actieplatform. Bijvoorbeeld in het kader van een themaweek, goede-doelendag, jubileum- of zomerfeest.  Je kunt hiervoor bij ons een promo-pakket met spandoek, vlaggetjes en ballonnen aanvragen.
  • Vraag gratis de Traktatie-donatiebox aan en stop er bijvoorbeeld elke keer als iemand jarig is een bedragje in! We rekenen enkel portokosten.

Meer weten?

Willen jullie met school een actie voor Kinderhulp opzetten en heb je een leuk idee of juist hulp nodig? Of wil je een promo-pakket met spandoek, vlaggetjes en ballonnen aanvragen? Neem dan contact op ons via 0570-611899 of stuur een e-mail naar [email protected].