Nog meer kinderen in armoede helpen op een fiscaal voordelige manier? Dat kan met een periodieke schenking aan Kinderhulp. Dit levert jou – of je nu een klein of groot bedrag doneert – belastingvoordeel op. En je regelt het makkelijk en snel.

Elk kind verdient een fijne jeugd, zonder zorgen. Gelijk te zijn, aan vriendjes of vriendinnetjes. Ook een eigen fiets, eens nieuwe kleren. Eindelijk een dagje uit, een nieuw dekbed of tóch een keer een Sinterklaascadeautje. Iets wat je elk kind gunt… Kinderhulp helpt kinderen in armoede in ons land, onvoorwaardelijk. Jouw bijdrage, groot of klein, is hierbij zeer welkom!

Zo kan een periodieke gift jou belastingvoordeel opleveren

Wil je dat je gift jou belastingvoordeel oplevert? Met een periodieke schenkingsovereenkomst is je gift volledig aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Om hiervoor in aanmerking te komen doneer je via onze schenkingsovereenkomst een zelf gekozen, vast bedrag per jaar voor een periode van minimaal vijf jaar.

De voordelen op een rij:

 • De gift is volledig aftrekbaar van de inkomstbelasting. Afhankelijk van je inkomen krijg je tot 37,1% retour van de Belastingdienst.
 • Dankzij het belastingvoordeel kun je nog meer kinderen helpen zonder dat het je meer kost.
 • Je hebt geen notariële akte nodig, maar kunt het gemakkelijk, snel én kosteloos via onderstaand formulier regelen.

In overleg met Kinderhulp kun je eventueel een specifiek project steunen.

Drie eenvoudige stappen

In drie eenvoudige stappen kun je met jouw bijdrage voordelig meer kinderen in Nederland in armoede helpen:

 1. Download het formulier Periodieke Schenkingsovereenkomst
 2. Vul het formulier in
 3. Stuur het formulier kosteloos per post op naar:
  Nationaal Fonds Kinderhulp
  Antwoordnummer 748
  7400 WB Deventer

Je ontvangt vervolgens een getekend exemplaar retour.

Meer informatie

Heb je vragen over periodiek schenken aan Nationaal Fonds Kinderhulp? Of heb je hulp nodig met het formulier? Neem dan gerust contact op met Ellen Cobelens via 06 81 90 79 90 of stuur een e-mail naar [email protected].

Kinderhulp is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en hierdoor zijn je giften aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Kijk voor meer info op de website van de Belastingdienst.