Opgroeien in armoede is pittig voor kinderen. Dingen die vanzelfsprekend lijken, zijn dat allerminst. Een warme winterjas als het écht koud begint te worden bijvoorbeeld. Of een laptop om schoolwerk op te kunnen maken. En ook een fiets om met vrienden mee naar school te kunnen fietsen zit er simpelweg niet meer in.

Laten we samen zorgen dat het armoedeprobleem zoveel mogelijk onder de aandacht wordt gebracht! Dat maakt het bespreekbaar en het maakt hulp zichtbaar voor iedereen die dat kan gebruiken. Hoe? Lees snel verder wat jij kan doen!

We staan er misschien niet vaak bij stil, maar het kan iedereen overkomen: inkomensverlies. Door het wegvallen van werk, ontslag of ziekte. Voor veel mensen zijn minder inkomsten wel een tijdje op te vangen, dankzij een spaarrekening en besparen op de uitgaven. Maar houdt het langer aan? Dan kan armoede op de loer liggen…

Voor 1 op 12 kinderen in Nederland is het de dagelijkse werkelijkheid. Zij groeien op in armoede. Kinderhulp helpt door wat negatieve gevolgen van armoede voor een kind weg te nemen. Met iets groots, of iets kleins. Tóch die warme winterjas, een eigen bed, zorgeloos dagje uit of een cadeautje van de sint. Dingen die voor een kind een verschil maken.

Doe iets… voor hen

Jouw hulp is meer dan welkom! Of je nu helpt met een donatie of als collectant: samen helpen we zoveel mogelijk kinderen die in ons land opgroeien in armoede. In 2022 vindt de collecte plaats van 18 t/m 23 april. Help je mee?

Doe een donatie Word collectant

Spread the word!

  • Deel deze pagina met je vrienden, familie, collega’s en andere bekenden via de social media iconen bovenaan deze pagina.
  • Breng het probleem onder de aandacht binnen je bedrijf, stichting, school, serviceclub of vereniging. Onze collega Judith denkt graag met je mee hoe je samen kunt helpen. Weet dat je ons – en dus de kinderen en jongeren in armoede – hier enorm mee helpt!
  • Ook binnen de politiek moet armoede een écht gespreksonderwerp worden. SIRE is daarom een petitie gestart. Een oproep aan het nieuwe kabinet om met een concreet plan te komen om kinderarmoede structureel op te lossen. Met 40.000 handtekeningen kan SIRE het gesprek aangaan in de Tweede Kamer, help je mee?

Over Kinderhulp

1 op de 12 kinderen groeit in Nederland op in armoede. Dat zijn ruim 300.000 kinderen  tot 21 jaar die een verre van zorgeloze jeugd hebben. Ze maken er het beste van, maar merken altijd en overal dat er thuis niet genoeg geld is. Kinderhulp helpt.

Wanneer andere instanties niet kunnen helpen, is Kinderhulp er. Onvoorwaardelijk. We helpen met waar een kind behoefte aan heeft. Met een financiële bijdrage voor o.a. een dagje uit, fiets, opleiding, leesboek, kleding of cadeautje van de Sint. Aanvragen gaan altijd via maatschappelijke organisaties, ouders kunnen niet rechtstreeks een aanvraag bij ons doen. De aanvragen worden gedaan door bijvoorbeeld een maatschappelijk werker, bewindvoerder, wijkteam van de gemeente of jeugdhulpverlener.

Meer weten over onze werkwijze?
Twee kinderen lezen een Kinderzwerfboek
Twee kinderen lezen een Kinderzwerfboek (een van de projecten van Kinderhulp).