Wist je dat maar liefst 1 op de 12 kinderen in Nederland opgroeit in armoede? Juist in de koude wintermaanden is dat een serieus probleem. Het betekent dat duizenden kinderen zonder warme jas of stevige schoenen naar school gaan. Of ’s nachts geen oog dichtdoen omdat een fatsoenlijk (dek)bed ontbreekt…

Opgroeien in armoede laat diepe mentale sporen na. Deze kinderen maken er het beste van, maar het gebrek aan geld is altijd voelbaar. Omdat Kinderhulp vindt dat ieder kind een zorgeloze jeugd verdient, springen we bij waar de nood het hoogst is.

Help je ook mee?

De actie ‘Geef ze warmte’ 2021 is achter de rug, maar we krijgen het hele jaar door aanvragen voor kinderen die in armoede opgroeien. Jouw hulp is daarom altijd welkom! Een eenmalige gift of donateur worden, een klein of groot bedrag: elke bijdrage is meer dan welkom. Dankjewel!

Doe een donatie

Dejanira

Moeder Dejanira vertelt je in onderstaande video hoe het is als je de eindjes aan elkaar moet knopen, maar ook je kinderen een zorgeloze jeugd wilt geven. De stress, de dilemma’s en vooral: er het allerbeste van maken.

Actie nieuws

Samen gaven we warmte aan kinderen in armoede

In de decembermaand vroegen we met onze campagne ‘Geef ze warmte’ aandacht én hulp voor alle kinderen en jongeren in Nederland die in armoede opgroeien. En ook tijdens televisieshow Scrooge Live hebben we kinderarmoede op de kaart gezet. Ruim 2 miljoen kijkers zagen hoe hard onze hulp nodig is. De reacties én donaties waren hartverwarmend.

Lees verder

Vragen?

Heb je nog vragen over deze campagne? Bekijk dan de antwoorden op veelgestelde vragen.