Niets gevonden.

Volop zomeravontuur voor 5.000 kinderen!

Voor de ruim 300.000 kinderen die in armoede opgroeien is de zomer een lange periode waarin ze weinig bijzonders meemaken. Wij vinden dat ook deze kinderen een te gekke zomer verdienen! Daarom geven wij Zomerpretpakketten uit. Een tas vol kleine en grote avonturen; van zomerspeelgoed voor mooi én minder mooi weer, tot kaartjes voor een dagje uit. Dit jaar wilden we 5.000 kinderen blij maken met deze mooie tas vol zomeravontuur.

En dat is gelukt! Dankzij jouw donatie, dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij, dankzij de steun van onze partners en een heleboel andere bedrijven die zich in hebben gezet de afgelopen weken. Samen hebben we dit mogelijk gemaakt. Namens de kinderen… Ontzettend bedankt! 

Blijf je ons steunen zodat we nog veel meer kinderen kunnen helpen deze zomer?

 

Wat hebben de 5.000 kinderen gekregen?

In het Zomerpretpakket zit een avontuur in het donker (€12,-) met een Madiwodo-bioscooppas voor 2 personen en een avontuur in en rond het water (€25,-) met zonnebrand, een opblaasband, waterballonnen en een bon voor zwemkleding. Maar ook een gezinsavontuur (€60,-) met toegangskaarten voor een pretpark voor maximaal 4 personen (keuze uit 10 pretparken verdeeld over heel Nederland) én een stapel leesboeken, een kookboek, een leren bal en bijvoorbeeld een leuk spel voor het hele gezin (totale waarde €200,-).

Wij kregen een aanvraag voor Jayden (9)*. Eén van de ruim 300.000 kinderen die in Nederland in armoede opgroeien.

Door ziekte en de scheiding van zijn ouders, zijn er financiële problemen ontstaan. Zijn juf zag hem hierdoor in korte tijd veranderen van een vrolijke en levenslustige jongen in een stil en teruggetrokken kind. Zij maakt zich ernstige zorgen. Helemaal met de zomervakantie in het vooruitzicht, wanneer de afleiding en het gezelschap van school wegvallen. Om ervoor te zorgen dat Jayden toch ook uit kan kijken naar de vakantie, vroeg zij voor Jayden een Zomerpretpakket aan. En die heeft hij gekregen!

Het verhaal van Jayden is gebaseerd op waarheid, wegens privacy worden een andere naam en foto gebruikt.

Impact van het Zomerpretpakket

Desiree krijgt nog tranen in haar ogen als ze vertelt wat het Zomerpretpakket vorig jaar betekende voor haar en haar dochter. In deze video vertelt ze hoe blij ze is dat er mensen zijn die oog hebben voor anderen die het wat minder hebben.

 

In 2017 was Taiza (10 jaar) 1 van de 300 kinderen die we verrasten met een Zomerpretpakket. Ze kon haar geluk niet op! Haar vakanties brengt zij al haar hele leven door in en om het huis. Ze maken het met zo min mogelijk geld toch gezellig.

 

Zomerpret-nieuws

Zomerpretpakketten voor 5.000 kinderen!

11 juli 2019

Gisteren deelden wij samen met wethouder Werk & Inkomen Hilversum, Annette Wolthers de eerste van de 5.000 ‘Zomerpretpakketten’ uit tijdens een gezellige middag op de Werf35 in Hilversum.

Lees verder > 

Kinderhulp in de klas

29 mei 2019

Vanaf deze week kunnen vrijwel alle basisscholen een Nieuwsbegrip-les geven over armoede en de aankomende zomervakantie.

Lees verder > 

Een goed begin!

8 februari 2019

Het mag dan wel hartje winter zijn, met onstuimig herfstweer buiten: wij zijn gestart met de voorbereidingen voor de zomer! Met onze Zomerpretpakketten wel te verstaan.

Lees verder > 

Volop zomerpret dankzij jouw steun

2 september 2018

Mede dankzij jouw hulp konden veel kinderen die in Nederland in armoede opgroeien deze zomer ook mooie avonturen beleven. En nog belangrijker: leuke verhalen vertellen nu ze na de vakantie weer op school komen.

Lees verder >