Niets gevonden.

Ieder kind verdient volop zomeravontuur!

Voor de ruim 300.000 kinderen die in armoede opgroeien is de zomer een lange periode waarin ze weinig bijzonders meemaken. Wij vinden dat ook deze kinderen een te gekke zomer verdienen!
Daarom geven wij Zomerpretpakketten uit. Een tas vol kleine en grote avonturen; van zomerspeelgoed voor mooi én minder mooi weer, tot kaartjes voor een dagje uit. Dit jaar willen we 5.000 kinderen blij maken met deze mooie tas vol zomeravontuur. Help je mee? 

Doneer voor een Zomerpretpakket!

Eenmalig
Per maand
€ 12,-
€ 25,-
€ 60,-
€ 200,-
Anders
iDeal
Incasso
Kijk uw postcode nog eens na.
Kijk uw huisnummer nog eens na.Je dient akkoord te gaan met het verwerken van je persoonsgegevens zoals vermeld in de privacyverklaring om verder te gaan.

Het verhaal van Jayden

Wij kregen een aanvraag voor Jayden (9)*. Eén van de ruim 300.000 kinderen die in Nederland in armoede opgroeien.

Door ziekte en de scheiding van zijn ouders, zijn er financiële problemen ontstaan. Zijn juf zag hem hierdoor in korte tijd veranderen van een vrolijke en levenslustige jongen in een stil en teruggetrokken kind. Zij maakt zich ernstige zorgen. Helemaal met de zomervakantie in het vooruitzicht, wanneer de afleiding en het gezelschap van school wegvallen. Om ervoor te zorgen dat Jayden toch ook uit kan kijken naar de vakantie, vroeg zij voor Jayden een Zomerpretpakket aan. Help je mee dit mogelijk te maken? Start een actie of doe een donatie

Het verhaal van Jayden is gebaseerd op waarheid, wegens privacy worden een andere naam en foto gebruikt.


Wat zit er in een Zomerpretpakket?

In het Zomerpretpakket zit een avontuur in het donker (€12,-) met een Madiwodo-bioscooppas voor 2 personen en een avontuur in en rond het water (€25,-) met zonnebrand, een opblaasband, waterballonnen en een bon voor zwemkleding.  Maar ook een gezinsavontuur (€60,-) met toegangskaarten voor een pretpark voor maximaal 4 personen (keuze uit 10 pretparken verdeeld over heel Nederland) én een stapel leesboeken, een kookboek, een leren bal en bijvoorbeeld een leuk spel voor het hele gezin (totale waarde €200,-).

Impact van het Zomerpretpakket

Desiree krijgt nog tranen in haar ogen als ze vertelt wat het Zomerpretpakket vorig jaar betekende voor haar en haar dochter. In deze video vertelt ze hoe blij ze is dat er mensen zijn die oog hebben voor anderen die het wat minder hebben.

 

In 2017 was Taiza (10 jaar) 1 van de 300 kinderen die we verrasten met een Zomerpretpakket. Ze kon haar geluk niet op! Haar vakanties brengt zij al haar hele leven door in en om het huis. Ze maken het met zo min mogelijk geld toch gezellig.

 

Help je mee?

Zomerpret-nieuws

Kinderhulp in de klas

29 mei 2019

Vanaf deze week kunnen vrijwel alle basisscholen een Nieuwsbegrip-les geven over armoede en de aankomende zomervakantie.

Lees verder > 

Een goed begin!

8 februari 2019

Het mag dan wel hartje winter zijn, met onstuimig herfstweer buiten: wij zijn gestart met de voorbereidingen voor de zomer! Met onze Zomerpretpakketten wel te verstaan.

Lees verder > 

Volop zomerpret dankzij jouw steun

2 september 2018

Mede dankzij jouw hulp konden veel kinderen die in Nederland in armoede opgroeien deze zomer ook mooie avonturen beleven. En nog belangrijker: leuke verhalen vertellen nu ze na de vakantie weer op school komen.

Lees verder >