We kijken meer dan ooit uit naar de zomer! Eindelijk weer een terrasje pakken, lekker uit eten, een dagje pretpark, dierentuin of strand of plonzen in het zwembad. Dat geldt helaas niet voor iedereen…

Voor kinderen die opgroeien in armoede zal de zomer niet veel anders zijn dan het afgelopen jaar. Thuis is er geen geld voor een zorgeloos dagje pret, een middagje naar het zwembad of een ijsje op het terras.

Een Zomerpretpakket!

Ruim 300.000 kinderen en jongeren in Nederland groeien op in armoede. Dat er thuis weinig geld is, merken zij overal en altijd. Oók in de zomer. Kinderhulp helpt hen met een Zomerpretpakket: een rugzak boordevol leuke spullen. Een onbezorgd dagje pret in een pretpark bijvoorbeeld. Een uitje naar de bioscoop. En een leesboek, een waterpistool, voetbal en nog veel meer. Dingen die heel gewoon lijken, maar voor deze kinderen écht het verschil gaan maken deze zomer. Zodat zij na de vakantie op school óók iets leuks kunnen vertellen over hun watergevechten en andere avonturen.

Alicia sprong een gat in de lucht toen ze haar Zomerpretpakket opende vorig jaar. “Ik vind de cupcakes het allerleukste. Thuis ga ik ze gelijk maken!”

7.000 Zomerpretpakketten!

We hoopten dit jaar maar liefst 7.000 Zomerpretpakketten uit te kunnen delen. En dat is gelukt! Natuurlijk mét de overweldigende hulp van donateurs, sponsoren en partners. Namens alle kinderen en jongeren die normaal niet uitkijken naar de zomervakantie: ontzettend bedankt voor jullie steun!

Kinderhulp wil nóg meer kinderen helpen. Want de aanvragen voor leuk (zomer)speelgoed of een zorgeloos dagje uit blijven stijgen. En daar kunnen we alsnog alle  hulp bij gebruiken! Een eenmalige gift of donateur worden: elke bijdrage – klein of groot – is daarom meer dan welkom!

De impact van het Zomerpretpakket

Stel je eens voor hoelang de zomervakantie duurt, als er thuis geen geld is.. Moeder Saïda doet in onderstaande video haar dappere verhaal. Ze vertelt hoe een Zomerpretpakket van Kinderhulp afgelopen zomer écht het verschil maakte voor haar vijf (pleeg)kinderen.

De afgelopen jaren hebben we dankzij onze donateurs, partners en sponsoren al heel veel kinderen blij kunnen maken met een Zomerpretpakket. Wat de impact van zo’n mooie rugzak is vertellen moeders Desirée, Monica en Cindy in onderstaande video.