Vandaag deelde Kinderhulp samen met wethouder van Hilversum Karin Walters de eerste ‘Zomerpretpakketten’ uit via een zomerse belevingsroute op de Werf35 in Hilversum. De pakketten zorgen voor een beetje extra pret voor kinderen die in armoede leven en weinig bijzonders meemaken in de zomervakantie. Er is geen geld. Soms zelfs niet voor een ijsje. En dat terwijl de zomers van hun vriendjes en buurtkinderen wel gevuld zijn met leuke dingen. Dat moet anders! Daarom komt Kinderhulp voor het vierde jaar op een rij met de Zomerpretpakketten. Een tas vol leuke spullen: tóch een voetbal, een leesboek, een middagje bioscoop en meer.

“Ieder kind moet erbij kunnen horen, ook kinderen in armoede!”, zegt Jan Wezendonk, directeur van Kinderhulp, vol overtuiging. “Dit jaar zijn er ongetwijfeld veel gezinnen die de zomer in en om het huis doorbrengen wegens het coronavirus, maar voor kinderen in gezinnen met een krappe beurs is dat standaard.”  Kinderhulp gunt ook deze kinderen een beetje extra pret en heeft als doel dit jaar 5.000 Zomerpretpakketten uit te delen.

De zomerse tassen werden enthousiast ontvangen door de kinderen. Alicia: “Ik vind de cupcakes het allerleukste. Thuis ga ik ze gelijk maken!” Julia (6): “Jaaa, ik wou al mijn hele leven naar de bioscoop!”

Karin Walters, wethouder van Hilversum, liep met het eerste gezin mee en overhandigde hen het pakket. “Wat geweldig om te zien wat Kinderhulp hier neerzet. Dat ook deze kinderen na de vakantie op school kunnen vertellen over de leuke dingen die ze deze zomer gedaan hebben.”

Grote vraag naar Zomerpretpakketten

Voor het vierde jaar op rij helpt Kinderhulp kinderen in armoede deze zomer met een beetje extra pret. De reacties zijn telkens weer overweldigend en de vraag neemt ieder jaar toe. Vorig jaar kon Kinderhulp dankzij vele donateurs, sponsoren en vrijwilligers 5.000 pakketten uitdelen, een enorme stijging sinds de start in 2017. De aanvragen voor dit jaar lopen al snel op, daarom voert Kinderhulp nog campagne om ook dit jaar minstens 5.000 kinderen blij te kunnen maken met een Zomerpretpakket.

Helft gezinnen ziet op tegen zomervakantie

Met het Zomerpretpakket speelt Kinderhulp in op de behoefte van gezinnen die in armoede leven. Uit onderzoek (PanelWizard/Kinderhulp, 2020) is namelijk gebleken dat 54,5 procent van die gezinnen opziet tegen de zomervakantie, vanwege de bijkomende kosten voor vermaak, een dagje uit of een korte vakantie. Onder alleenstaande ouders met een laag inkomen is dit zelfs 68,4%. Meer dan de helft van de ouders (60%) denkt dat de kinderen dit wel degelijk door hebben, dat er te weinig geld is. Ook geeft bijna de helft (48%) aan dat ze zich schamen wanneer zij hun kind niet kunnen geven wat hij of zij nodig heeft.

Help mee de laatste Zomerpretpakketten mogelijk te maken!