Niets gevonden.

Moeilijke keuzes

De keuze tussen een aantal keer schoollunch of een zwemles lijkt snel gemaakt, maar is dat wel echt zo?

Gezinnen die in armoede leven krijgen dagelijks te maken met moeilijke keuzes. Noodgedwongen moeten ze zaken tegen elkaar afwegen die allebei belangrijk zijn voor de ontwikkeling van hun kind. Een warme winterjas of mee op schoolreis. Of een fiets om mee naar school te gaan in plaats van contributie voor de sportclub. Dat betekent dus dat deze kinderen niet alles kunnen doen wat hun leeftijdsgenootjes doen, ze horen er niet bij. Dit is de realiteit van ruim 300.000 kinderen in ons land.  

Dat moet anders! Daarom is Nationaal Fonds Kinderhulp er. Wij helpen deze kinderen en jongeren (tot 21 jaar) met een financiële bijdrage voor bijvoorbeeld zwemles, een dagje uit, fiets, opleiding of een Sinterklaascadeautje. Zodat zij er ook gewoon bij kunnen horen.

Wil je zien wie wij helpen en wat voor impact dat heeft? Of weten wat jij kunt doen? Kijk dan hieronder!

Nog niet gestemd? Doe dat dan hier!

Hoe kun jij helpen?

Maak het bespreekbaar

Er heerst een taboe op armoede. En dat taboe is groter dan je denkt. 1 op de 7 Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar* schaamt zich voor zijn of haar financiën. 

Kan schaamte nou impact hebben op het dagelijks leven? Volgens Behavioral Scientist Arnoud Plantinga wel. Heel veel zelfs: stress, piekeren, een verminderd gevoel van controle en eenzaamheid door minder sociale contacten.

Lees verder in de column van onze collega Irene Boersma.

Doe een donatie

Ieder kind moet erbij kunnen horen, ook de kinderen die in armoede opgroeien. Dat vind jij toch ook?

Help deze kinderen met een bijdrage, eenmalig of structureel. Alles is meer dan welkom! Met jouw bijdrage kunnen ze met de fiets naar school, genieten van een dagje naar de dierentuin, of een opleiding volgen. Zo komen we samen steeds dichterbij de dag dat ieder kind erbij hoort!

Start een actie

Doe jij mee aan een sportief evenement, verkoop je muffins in de kantine of organiseer je een veiling?

Start een actie voor Kinderhulp en haal zo geld op voor kinderen in Nederland die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Jouw creatieve ideeën zijn welkom. 

NRC Charity Awards

Het concept voor deze campagne is bedacht en uitgevoerd door twee leerlingen van de Willem de Kooning Academie. Ze stellen zich graag voor: 

Wij zijn Iris en Sophie. Samen hebben wij een halfjaar stage gelopen als creatief team. Om dit nog extra uitdaging te geven hebben wij ervoor gekozen om mee te doen aan de NRC Charity Awards. Waarbij we een mooie kans kregen om voor Nationaal Fonds Kinderhulp een advertentie te mogen visualiseren. Toen we hieraan begonnen kwamen we achter hoe veelzijdig en gevoelig het onderwerp is. Uiteindelijk hebben wij voor dit concept gekozen omdat het de dagelijkse keuzestress laat zien van gezinnen onder de armoedegrens. Kinderen zijn hier vaak de dupe van, kunnen niet naar zwemles of moeten vaker nee zeggen tegen sociale activiteiten. Om volwassenen deze keuze te laten ervaren hopen wij meer begrip te creëren voor deze gezinnen. 

Iris en Sophie

Iris Hoek & Sophie Pieters