Niets gevonden.

Neem Kinderhulp op in je testament

Wil jij jouw idealen voort laten leven ook als je er niet meer bent? Dat kan! Door Kinderhulp op te nemen in je testament. Zo kun je nog één keer opkomen voor dat wat jij belangrijk vindt en een mooie toekomst nalaten voor kinderen die in Nederland in armoede opgroeien. Alleen samen komen we steeds dichter bij de dag dat ieder kind erbij hoort.

Vragen?

Wil je Kinderhulp opnemen in je testament en kun je tips, advies of gewoon hulp gebruiken? Neem dan contact op met ons. We beantwoorden graag al je vragen.

Mail: info@kinderhulp.nl
Tel: 0570 - 611 899

 

Je kunt Kinderhulp op twee manieren in je testament opnemen: als (mede-)erfgenaam of als legataris. Wat dat betekent? Dat leggen we je graag hieronder uit.

  1. Als (mede-)erfgenaam
    Wanneer je besluit Kinderhulp tot jouw (mede-)erfgenaam te benoemen, dan ontvangt het fonds de gehele of een door jou te bepalen gedeelte van de erfenis. De erfenis wordt, na aftrek van kosten van afwikkeling, in de door jou vastgestelde verhouding over de erfgenamen verdeeld.
  2. Als legataris
    Je kunt er ook voor kiezen een bepaald geldbedrag of duidelijk omschreven goederen te legateren aan Kinderhulp. Indien je ten behoeve van Kinderhulp een legaat opneemt in je testament, dan heeft Kinderhulp uitsluitend recht op het door jou bepaalde geldbedrag of specifiek door jou aangewezen goederen.

Tip: wijs een executeur aan
Een testament kun je bij de door jou gekozen notaris op laten maken. Wanneer je reeds een testament hebt laten opstellen, dan kun je bij de desbetreffende notaris aangeven dat je Kinderhulp hierin wilt opnemen. Het is altijd verstandig om in je testament een executeur aan te wijzen, iemand die de uitvoering van jouw testament op zich neemt. Bij overlijden dient de executeur namelijk de (mede-)erfgenamen hiervan op de hoogte te brengen. De notaris legt alleen jouw wensen vast, maar is niet betrokken bij de uitvoering daarvan. Eventueel kun je Kinderhulp aanstellen als executeur.

Toegift
Kinderhulp maakt deel uit van 89 erkende goede doelen die gezamenlijk verenigd zijn in Toegift.nl. Een online platform waarmee we je willen helpen om over je wensen na te denken en deze bespreekbaar te maken. Je vindt hier alle informatie over hoe nalaten aan een goed doel werkt. Ook kun je er verhalen van anderen lezen en met een handig stappenplan jouw nalatenschap regelen.

Eenvoudig online je testament regelen?
Kinderhulp werkt hiervoor samen met NuNotariaat. Op nunotariaat.nl stel je eenvoudig en in je eigen tempo voor een vaste lage prijs vanaf € 225,- je testament op. Daarna maak je een afspraak bij de notaris om je testament te ondertekenen en het is geregeld. NuNotariaat werkt samen met circa 40 notarissen in heel Nederland. Je kunt natuurlijk ook altijd voor advies naar een notaris bij jou in de buurt gaan.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via info@kinderhulp.nl of 0570 - 611 899.