Niets gevonden.

Neem Kinderhulp op in je testament

Misschien ben je nog helemaal niet met je testament bezig, het is nu eenmaal niet het meest vrolijke onderwerp. Maar wist je dat jouw geld ook goed kan doen na je overlijden? We vertellen je graag hoe dat werkt.

Vragen?

Wil je Kinderhulp opnemen in je testament en kun je tips, advies of gewoon hulp gebruiken? 

Neem dan contact op met Chantal van Gool op 0570 - 611 899 of chantal@kinderhulp.nl. Zij beantwoordt graag al je vragen.

Je bent er vast liever nog niet mee bezig, maar wat gebeurt er met jouw geld als je komt te overlijden? Wanneer je de wens hebt om kinderen in armoede te ondersteunen dan kun je bijvoorbeeld Kinderhulp in je testament opnemen.

Je kunt Kinderhulp op twee manieren in je testament opnemen: als (mede-)erfgenaam of als legataris. Wat dat betekent? Dat leggen we je graag hieronder uit. Je kunt ook altijd voor advies naar een notaris gaan bij jou in de buurt!

Als (mede-)erfgenaam

Wanneer je besluit Kinderhulp tot jouw (mede-)erfgenaam te benoemen dan ontvangt het fonds de gehele of een door jou te bepalen gedeelte van de erfenis. De erfenis wordt, na aftrek van kosten van afwikkeling, in de door jou vastgestelde verhouding over de erfgenamen verdeeld.

Als legataris

Je kunt er ook voor kiezen een bepaald geldbedrag of duidelijk omschreven goederen te legateren aan Kinderhulp. Indien je ten behoeve van Kinderhulp een legaat opneemt in je testament dan heeft Kinderhulp uitsluitend recht op het door jou bepaalde geldbedrag of specifiek door jou aangewezen goederen.

Tip: wijs een executeur aan

Een testament kun je bij de door jou gekozen notaris op laten maken. Wanneer je reeds een testament hebt laten opstellen dan kun je bij de desbetreffende notaris aangeven dat je Kinderhulp hierin wilt opnemen. Het is altijd verstandig om in je testament een executeur aan te wijzen, iemand die de uitvoering van jouw testament op zich neemt. Bij overlijden dient de executeur namelijk de (mede-)erfgenamen hiervan op de hoogte te brengen. De notaris legt alleen jouw wensen vast, maar is niet betrokken bij de uitvoering daarvan. Eventueel kun je Kinderhulp aanstellen als executeur.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Chantal van Gool op 0570 - 611 899 of chantal@kinderhulp.nl