Niets gevonden.

ANWB

De ANWB steunt Kinderhulp sinds 2015. Zij zamelen gebruikte fietsen in en knappen deze op  in werkplaatsen waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. Via Kinderhulp en Leergeld Nederland komen deze fietsen terecht bij kinderen die opgroeien in armoede.

Dankzij een fiets kan een kind naar school of gezellig samen met vriendjes naar de voetbaltraining fietsen. Het is bovendien in een fietsrijkland een voorwaarde om mee te kunnen doen: mobiliteit, de wereld in vrijheid ontdekken, is juist voor kinderen een voorwaarde voor persoonlijke groei en sociale ontwikkeling.

Waarom de ANWB ieder kind een fiets gunt

Araya Sumter, Manager ANWB Betrokken over het ANWB Kinderfietsenplan: 

"Een fiets maakt een kind mobiel, zodat zij de wereld in vrijheid kunnen ontdekken en het onafhankelijk van de loopafstand van huis (school)keuzes kan maken die passen bij zijn talent en interesse. Zonder fiets kan een kind niet meedoen aan sociale activiteiten, uitjes en schoolactiviteiten. Voor gezinnen die nauwelijks kunnen rondkomen, is de aanschaf van een fiets een dure, vaak onmogelijke uitgave. Daarom zijn wij gestart met het ANWB Kinderfietsenplan en roepen onze achterban van 4 miljoen leden – en natuurlijk de rest van Nederland – op om kinderfietsen voor zowel jongens als meisjes vanaf 10 jaar in te leveren."

Hoe kun je een fiets aanvragen?

Als ouder kun je helaas niet zelf een aanvraag indienen. Iemand die professioneel bij het gezin betrokken is kan dat wel. Kijk hier voor meer informatie over aanvragen bij Kinderhulp.