Niets gevonden.

ANWB

De ANWB steunt Kinderhulp sinds 2015. Zij zamelen gebruikte fietsen in, knappen deze op waarna uiteindelijk  in samenwerking met Kinderhulp deze fietsen terecht komen bij kinderen die opgroeien in armoede.

Met het ANWB Kinderfietsenplan maakt de ANWB samen met ons gebruikte fietsen mogelijk voor kinderen vanaf 10 jaar.  Dankzij een fiets kunnen kinderen naar school of gezellig samen met vriendjes naar de voetbaltraining fietsen. Het is bovendien in een fietsrijkland een voorwaarde om mee te kunnen doen: mobiliteit, de wereld in vrijheid ontdekken, is juist voor kinderen een voorwaarde voor persoonlijke groei en sociale ontwikkeling.

Waarom de ANWB ieder kind een fiets gunt

Araya Sumter, Manager ANWB Betrokken over het ANWB Kinderfietsenplan: “Een fiets maakt een kind mobiel, zodat zij de wereld in vrijheid kunnen ontdekken en het onafhankelijk van de loopafstand van huis (school)keuzes kan maken die passen bij zijn talent en interesse. Zonder fiets kan een kind niet meedoen aan sociale activiteiten, uitjes en schoolactiviteiten. Voor gezinnen die nauwelijks kunnen rondkomen, is de aanschaf van een fiets een dure, vaak onmogelijke uitgave. Daarom starten wij met het ANWB Kinderfietsenplan en roepen onze achterban van 4 miljoen leden – en natuurlijk de rest van Nederland – op om kinderfietsen voor zowel jongens als meisjes vanaf 10 jaar  in te leveren. Deze knappen wij op en we zorgen dat deze bij de juiste kinderen terechtkomen.”

Meer info over het ANWB fietsenplan vind je op de website van de ANWB.