Niets gevonden.

ANWB

De ANWB steunt Kinderhulp sinds 2015. Zij zamelen gebruikte fietsen in, knappen deze op waarna uiteindelijk  in samenwerking met Kinderhulp deze fietsen terecht komen bij kinderen die opgroeien in armoede.

Met het ANWB Kinderfietsenplan maakt de ANWB samen met ons gebruikte fietsen mogelijk voor kinderen vanaf 6 jaar.  Dankzij een fiets kunnen kinderen naar school of gezellig samen met vriendjes naar de voetbaltraining fietsen. Het is bovendien in een fietsrijkland een voorwaarde om mee te kunnen doen: mobiliteit, de wereld in vrijheid ontdekken, is juist voor kinderen een voorwaarde voor persoonlijke groei en sociale ontwikkeling.

Waarom de ANWB ieder kind een fiets gunt

Araya Sumter, Manager ANWB Betrokken over het ANWB Kinderfietsenplan: “Een fiets maakt een kind mobiel, zodat zij de wereld in vrijheid kunnen ontdekken en het onafhankelijk van de loopafstand van huis (school)keuzes kan maken die passen bij zijn talent en interesse. Zonder fiets kan een kind niet meedoen aan sociale activiteiten, uitjes en schoolactiviteiten. Voor gezinnen die nauwelijks kunnen rondkomen, is de aanschaf van een fiets een dure, vaak onmogelijke uitgave. Daarom starten wij met het ANWB Kinderfietsenplan en roepen onze achterban van 4 miljoen leden – en natuurlijk de rest van Nederland – op om kinderfietsen voor zowel jongens als meisjes vanaf 10 jaar  in te leveren. Deze knappen wij op en we zorgen dat deze bij de juiste kinderen terechtkomen.”

Meer info over het ANWB fietsenplan vind je op de website van de ANWB.

Hoe kun je fietsen aanvragen?

Zijn er binnen jouw organisatie meerdere kinderen die geen fiets hebben, maar die eigenlijk wel nodig hebben? Dan is deelnemen aan het ANWB Kinderfietsenplan wellicht iets voor jullie. Om in aanmerking te komen voor het ANWB kinderfietsenplan meld je je (als ANBI gecertificeerde organisatie) bij Kinderhulp aan als aanvrager. Hoe dat werkt lees je hier. Elke aanvrager heeft toegang tot het online aanvragensysteem, waar je ook aanvragen in kunt dienen voor kleding, kamerinrichting en andere zaken.

Als aanvrager kun je je bij Kinderhulp aanmelden voor de wachtlijst van het ANWB Kinderfietsenplan. Deze wordt wekelijks aan de ANWB doorgegeven. Wanneer de ANWB jouw aanvraag heeft ontvangen nemen zij contact met je op om de verdere details door te spreken. Hierbij kun je denken aan zaken als: hoeveel fietsen er nodig zijn, hoe groot deze fietsen moeten zijn en waar ze afgeleverd kunnen worden. Vervolgens geeft de ANWB de fietswerkplaats opdracht om de gevraagde fietsen gereed te maken. Als ze klaar staan neemt de ANWB contact op met de contactpersoon van jullie organisatie en worden er afspraken gemaakt over de aflevering van de fietsen. Soms haal je de fietsen bij hen op, komen de kinderen zelf of worden de fietsen door de ANWB naar jullie organisatie gebracht.