Niets gevonden.

ASN Bank

ASN Bank ondersteunt Kinderhulp sinds 2014 en behoort tot de strategische partners van Kinderhulp. ASN Bank doneert jaarlijks een percentage over het bedrag dat op alle rekeningen ASN Jeugdsparen samen is gespaard. Dit past bij de missie van de bank: een rechtvaardige, duurzame toekomst voor iedereen. 

ASN Bank streeft naar een duurzame, rechtvaardige samenleving. Een samenleving zonder armoede, waarin iedereen onderwijs kan volgen en beschikt over goede huisvesting en gezondheidszorg. De samenwerking met Kinderhulp is dus een logische keuze.

Arie Koornneef, directeur: “In essentie gaat het er bij ASN Bank om dat we goed doen met het geld dat onze klanten ons toevertrouwen. Vandaar onze slogan ‘Zo maakt geld gelukkig’. Ook onze partnerorganisaties, zoals Kinderhulp, willen mensen gelukkig maken. Daarin steunen wij Kinderhulp graag. Want íeder kind dat zich gelukkiger voelt en een betere toekomst tegemoet gaat, is er één.

 

 

ASN Bank logo

Jade: ‘Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe blij ik nu met mijn kamer ben!’

Voor het eerst op jezelf gaan wonen is spannend. Je krijgt een hoop verantwoordelijkheden, zoals het betalen van de huur, het huishouden en je eigen boodschappen doen. Maar het is natuurlijk ook erg leuk! Tenminste, als je dan van je kamer ook echt een fijne plek kunt maken. Voor Jade (18 jaar) ging dat niet op.

Jade kon door omstandigheden niet meer thuis wonen en belandde in een leefgroep. Zelfstandig wonen was voor haar een nieuw begin! Totdat ze haar draai helemaal niet kon vinden in de kille, ongezellige kamer. Met haar krappe maandbudget kon eigenlijk een likje verf er zelfs niet af. Laat staan dat ze spulletjes kon kopen om het persoonlijk te maken.

De begeleider van Jade merkte dat de altijd zo energieke Jade wat terneergeslagen was en besloot een beroep te doen op Kinderhulp. In de kille ongezellige kamer kon Jade immers geen goede start maken…

Ook op de Dag van de Armoede steunt ASN bank kinderen via Kinderhulp specifiek op het gebied van opleiding en kamerinrichting. Dankzij hen konden wij Jade in de gelegenheid stellen om van haar nieuwe kamer een écht thuis te maken. Wat voor een ander zo vanzelfsprekend is, maakt voor een meisje als Jade écht het verschil.

 

Veronique danst haar droom dankzij de ASN Bank

 

Als er thuis weinig geld is, is het volgen van een opleiding vaak financieel niet haalbaar. Jaarlijks helpt Kinderhulp honderden kinderen met het financieren van hun opleiding of de benodigdheden hiervoor, zoals werkkleding of schoolboeken.

Afgelopen jaar konden we dankzij ASN Bank maar liefst 710 kinderen helpen, waaronder de zeer talentvolle Veronique (14) die nu de dansvakopleiding aan het Koninklijk Conservatorium volgt. Ze jaagt haar droom na om professioneel danseres te worden. Fantastisch!

Bekijk het verhaal van Veronique in de prachtige video.